2015. február 24., kedd

GYEREKKEL OTTHON honlap bemutatása

Gergely Eszter Ukrajnában élő magyar anyuka. Lelkészné. Otthonoktató. Blogger.



Évek óta olvassa és terjeszti az angol nyelvű Above Rubies Magazint, ő a tavaszi ukrajnai konferencia szervezője is. Tőle hallottam a lehetőségről, hogy Magyarországon is meg tudnának állni Nancyék egy napra, hiszen az USA-ból Budapestre repülnek.


Eszter több helyen is ír a blogjában Nancyékről:









Szorgalmi feladatként pedig a konferencia előtt szinkrontolmácsolásában meghallgatható Nancy egy elődása ITT.

Ui, nagyon kis betűkkel, zárójelben: az én elveimmel ellenkezik az, hogy a táplálásos cikkben azt olvassuk: "imádom a lányaim főztjét", vagy "imádok főzni". Ez csak a fordító szóhasználatából eredő tévedés, Nancy a LOVE=SZERET szót használja a könyvében. Tekintsetek át efölött, kérlek. Lilla.

2015. február 17., kedd

Egy elgondolkodtató vers...

A facebookon hívta fel a figyelmemet erre a versre egyik nővérem. Anya segítségével megtaláltuk, hogy ki az írója. Nagyon fontos gondolatok vannak benne. Feltételezem, hogy anyák napjára íródott, azért az édesanya van kiemelve, de úgy gondolom, az édesapáknak pontosan ugyanez a kívánsága és imádsága :-)

Somogyi Béláné:
HÍVŐ ÉDESANYA

Az az édesanya
a legtöbbet tette,
aki gyermekeit
Jézushoz vezette.
A legszentebb ösvényt
nékik megmutatta, –
az az édesanya
a legtöbbet adta.

Én sem kívánok mást,
minthogy megérhessem:
gyermekeim lelkét
tudni szent kezedben.
Ösvényeden járva
házadban szolgálni,
velük együtt Téged
örökre imádni.

A képen nagyszüleim látszanak. Közülük hárman már a Mennyben vannak. 3 illetve 9 gyermeket neveltek fel, mindannyian hitben élnek! Ők a legtöbbet adták :-)

2015. február 11., szerda

Családi misszió

Családi vállalkozás ez a misszió, nem csak a Campbell házaspár missziója. A magazinba több lányuk is ír rendszeresen. Könyveket és CD-ket készítenek. Csendes napokat szerveznek. Krisztusért és a keresztyén családokért munkálkodnak.

Az alábbi képsorozaton egyik magazin postára előkészítési folyamata látszik, meg a sok segítő családtag, aki részt vett az egész napos munkában. A képek az Above Rubies FB oldaláról származnak.










Mit jelent az "Above Rubies"?


Az Above Rubies olyan magazin, amely bátorítja a hölgyeket elhívásukban feleségként, édesanyaként és otthonteremtőként. Célja, hogy a családi élet fontosságát és szerepét hangsúlyozza, és hogy rámutasson, Isten igazságának sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítani.

A magazin neve a Példabeszédek 31:10-ből származik: 


"Derék asszonyt kicsoda találhat?

Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél."

'A capable, intelligent, and virtuous woman—who is he who can find her? She is far more precious than jewels and her value is far above rubies or pearls.'

Az Above Rubies magazin az amerikai Nashville államban jelenik meg. Nancy a főszerkesztője, az első két oldalon mindig az ő cikke található. Sok-sok bizonyságtétel olvasható benne, melyek nem csak feleségeknek bátorítóak, hanem a férjeknek, apáknak is.

A magazin egy kicsit családi fényképalbum és napló is egyben. A rendszeres megismerhetik Nancy és Colin családját, életmódját, ünnepeiket, ünneplési szokásaikat.

Nancy kedvenc borítói a magazin Facebook oldala szerint az alábbiak. Hogy miért, azt a linkre kattintva angolul elolvashatjátok.


Evangeline és Howard képével

Serene menyasszonyként

3 lánya és egy menye 4 unokájukkal

Serene és Vision

2015. február 7., szombat

Erősítsük és bátorítsuk a keresztyén családokat

 – ez az Amerikában élő Nancy és Colin Campbell célja.

Mintegy 30 évvel ezelőtt Nancy elindította a „Drágább az igazgyöngynél” (Above Rubies) magazint, és ingyenesen, adományok segítségével juttatta el új-zélandi családok részére. Isten annyira megáldotta a missziójukat, hogy ma a magazin anyukák százainak nyújt bátorítást világszerte, és segítő ötleteket oszt meg az otthoni életvezetéssel kapcsolatban.



Colin a „Húst a férfiaknak” emailes áhítataival az apákat szeretné megerősíteni és bátorítani, hogy álljanak helyt az Istentől kapott feladatkörükben a család vezetőjeként és tanítójaként.


Nancy-nek is van blogja is, erre is fel lehet iratkozni:


Campbell-ék minden évben elutaznak valahova külföldre, hogy előadásokat tartsanak konferenciákon és szemináriumokat vezessenek, vagy éppen területi Above Rubies csendes napokon tanítsanak.

Idén  tavasszal Magyarországra érkezve az Alföldön, Orgoványon tartanak egy egész napos konferenciát, majd tovább utazva Ukrajnában, Lengyelországban és Brüsszelben tartanak előadásokat.
Ha szeretnél részt venni az orgoványi konferencián, légy szíves emailben jelezni a következő emailcímen: nancykonfi@gmail.com